Så här under fotbolls-VM blir min lust att prova mat från olika länder ännu större än vanligt. Under två tidigare VM-turneringar har jag under matchkvällen serverat mat från det landet som Sverige mött, men den strategin håller ju inte nu. Istället serverar jag en brasiliansk fisksoppa som blev mycket uppskattad av den hungriga församlingen. Jag anger ingen mängd när det gäller koriander och persilja, eftersom jag bara hällde i lite på känn. Servera gärna soppan med ett gott bröd.

Brasiliansk fisksoppa

1 gul lök
2 salladslökar
1 msk olja
500 g krossade tomater
400 g (1 burk) kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
600 g fisk i kuber, T ex torsk och lax
Koriander
Persilja
Ca 300 g skalade räkor

1. Skär den gula löken och salladslökarna i små bitar. Häll oljan i en traktörpanna och fräs löken så den blir lite mjuk.

2. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk och buljongtärningen. Låt koka upp.

3. Häll i fisken och låt soppan sjuda under lock ca 10 minuter.

4. Rör ner koriander och persilja. Tillsätt räkorna och servera.