Vad är hamburgare?
Det är en en köttfärsbiff som läggs mellan två bröd och får sällskap med diverse tillbehör som sallad, tomat, ost och ketchup.

Hur var den att laga?
Skönt enkel, förutom att biffarna tenderade att falla sönder lite under stekningen. Näste gång ska jag pressa ihop smeten mer när jag formar biffarna.

Var hittade jag receptet?
Det kommer från Taste of home.com. Jag följde receptet förutom att bara använde en sorts ost, och inte två olika.

Hur smakade det?
Det var väldigt gott! Jag tyckte om att hamburgarna var smakrika saftiga. Barnen var skeptiska till en början, men åt sedan med god aptit.

Kändes det amerikanskt att laga och äta hamburgare?
You bet! Och att de dessutom kallades All-American burger i receptet gjorde ju inte saken sämre. Fast food med mycket kött är amerikansk mat personifierad för mig. Det enda som kunde ha höjt USA-känslan för mig är om jag hade grillat burgarna på grillen och halsat en iskall Budwiser. (Men när personen föredrar saft och årstiden är vinter händer det .)

All-American burger

Ca 400 g köttfärs
2 msk finhackad gul lök
2 msk chilisås
2 tsk Worcestershiresås
2 tsk senap
Matfett till stekning
8 skivor ost (gärna cheddar)

Tillbehör:
4 hamburgerbröd
Knaperstekt bacon
Sallad
Skivad tomat
Senap
Ketchup
Dressing
Med mera, med mera…

1. Lägg köttfärsen i en bunke. Tillsätt lök, chilisås, Worcestersås och senap. Blanda ordentligt.

2. Forma smeten till fyra hamburgare och stek i en stekpanna med lite matfett. Stek ca 6 minuter/sida.

3. Lägg 2 skivor ost på varje hamburgare när det återstår någon minut av stektiden.

20140124-205202.jpg