Saffran hör inte bara julen till, utan är en god krydda året om. Den här saffransfisken är sagolikt god, och dessutom mycket lättlagad. Observera att torsken inte ska tina före tillagning. Det går säkert bra med andra sorters fisk än torsk också.

Receptet kommer från Anna Bergenströms bok Nya Annas mat. Jag har har bara gjort mindre ändringar, som att öka mängden saffran. (Det kändes onödigt att bara använda ett halvt kuvert saffran när jag hade ett helt.)

Servera gärna med ris eller potatis och grönsaker.

Gluten/laktos
Rätten är fri från gluten. Använd laktosfri grädde vid laktosintolerans.

Saffransfisk

400 g djupfryst tork
3 dl grädde
1 kuvert (0,5g.) saffran
1 krm paprikapulver
1 tsk dragon
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg fisken i en form så att den ligger lite trångt. (Jag använde en avlång sockerkaksform.)

3. Häll grädden, kryddorna och saltet i em. kastrull och låt koka upp.

4. Häll gräddsåsen över fisken, och ställ formen i ugnen.

5. Grädda mitt i ugnen ca 40-45 minuter.

20140121-112911.jpg