Jag tycker det är väldigt roligt att planera maten, skriva noggranna inköpslistor och handla utifrån dem, men det är också roligt att improvisera utifrån det kyl, frys och skafferi har att erbjuda. Den här goda pastasåsen är ett exempel på det senare! De soltorkade tomaterna och vinet ger såsen en lite lyxig känsla. Precis vad som kan behövas en mörk, vanlig vinterdag.

Pastasås med skinkinnanlår och soltorkade tomater

Ca 300 g skinkinnanlår
En skvätt olja
2 dl créme fraîche
0,5 vitt matlagningsvin
150 g soltorkade tomater i marinad
Timjan
Salt
Peppar

1. Skär köttet i strimlor.

2. Häl oljan i ett stekpanna och bryn köttet.

2. Tillsätt créme fraîche, matlagningsvin och soltorkade tomater inklusive marinaden. Låt puttra ca 5 minuter.

3. Krydda såsen med timjan, salt och peppar.

Servera gärna med nykokt pasta och grönsaker.

Gluten/laktos
Såsen är fri från gluten, men tänk på att köpa glutenfri pasta. Använd laktosfri créme fraîche vid laktosintolerans.

20140115-220715.jpg