Gröt förknippas med nyttiga frukostar och en rejäl kvällsmat, medan choklad vanligen hör till kategorin efterrätter. Låt mig här med presentera hybriden chokladgröt! Definitivt inte världens nyttigaste gröt, men festligt god att ha någon gång emellan åt. Själv hade jag inte hört talas om chokladgröt förrän jag träffade min man, men han hävdar att det kunde köpas i livsmedelsaffären när han var barn.

Receptet nedan räcker till två portioner. Anpassa mängden chokladdryckspulver efter hur chokladig du vill ha gröten. Servera gröten med kall mjölk.

Chokladgröt

4 dl mjölk
0,5-1 dl chokladdryckspulver
0,6 dl mannagryn

1. Häll mjölen i en kastrull. Tillsätt chokladdryckspulvret och vispa tills det blandats ordentligt.

2. Koka upp under omrörning. Tillsätt mannagrynen när mjölen börjat koka, och låt sedan gröten koka på svag värme tills den tjocknat.

20131117-213750.jpg