Den sjunde november är inte vilken dag som helst, utan det är kladdkakans dag. Naturligtvis tog jag tillfället i akt att baka en kaka, och passade även på att pröva en ny variant. Det här receptet finns på flera olika bloggar, och ska tydligen vara lite nyttigare eftersom det innehåller honung istället för strösocker, och olja istället för smör.

Kakan blev god och hade en härligt kraftig chokladsmak, men den blev mer fluffig än kladdig.

Jag har tidiga skrivit om kladdkaka med polkafluff, kladdkaka med digestive vit kladdkaka.

Servera kakan med kesella, vispad grädde eller glass, och gärna lite frukt eller bär till.

Kladdkaka med honung
1,5 dl mjölk
1 ägg
1 msk matolja + lite att smörja formen med
1 dl fast honung
1,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl kakao
1 kryddmått salt
Ev. 0,5 dl rostad kokos

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Häll mjölk, ägg, olja och honung i en bunke. Rör tills honungen löst sig.

3. Tillsätt övriga ingredienser och rör om.

4. Smörj en form med löstagbar botten. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

20131107-215400.jpg