Vad är omelett med auberginer?
Jag har förstått det som att omelett är en ganska vanlig rätt i Tunisien. Det här är en matig variant som smaksätts med lök och koriander.

Hur var den att laga?
Den var lätt att laga, men det blev då mycket omelett att jag har halverat receptet här.

Var hittade jag receptet?
Det kommer från Tasteline . Jag hade tyvärr inte färsk koriander och gul lök hemma, så det fick bli torkad koriander och en bit purjolök istället.

Hur smakade det?
Omeletten blev väldigt god! Nästa gång vill jag försöka få tag på färsk koriander för att förhöja smaken ytterligare.

Kändes det tunisiskt att laga och äta omelett med aubergine?
Jag har inte ätit tunisisk mat tidigare, och har alltså ingenting att relatera till. Men det var i alla fall en annorlunda omelett som jag gärna kallar tunisisk.

Omelett med aubergine

1 gul lök, eller ca 1/3 purjolök
1 aubergine
Ca 1 msk olja
1 tsk salt
5 ägg
0,5 tsk spiskummin
0,5 dl hackad persilja
1/2 dl färsk koriander, eller ca 1/2-1 msk torkad koriander

Till serveringen: persilja, citronklyftor och bröd.

1. Skala auberginen och dela den i småbitar. Skala löken, om du använder den gula varianten, och hacka i små bitar.

2. Häll oljan i en stekpanna. Fräs upp löken och auberginen. Salta.

3. Häll ägg, spiskummin, persilja och koriander i en bunke. Tillsätt aubergine och lök. Blanda.

4. Stek omeletten i en stekpanna. Använd gärna samma panna som till löken och auberginen. Vik omeletten dubbel innan den tas från stekpannan.

Gluten/laktos
Omeletten är fri från gluten och laktos. Anpassa val av bröd vid laktos- och/eller glutenintolerans.

20131025-213023.jpg