Men vad är det här, ska Bakbokmat börja skriva om blommor? Nja.., vitsippa är förvisso namnet på en söt vårblomma, men även benämningen på minst lika söta havrebollar med vaniljsmak. Tänk chokladbollar utan choklad. Vitsippor är enkla att baka, och mycket uppskattade på fikabordet. Jag fick hjälp med bakandet av ett gäng glada barn i Missionskyrkan i söndags.

Jag använde fiberhavregryn, men det går såklart bra med den vanliga varianten istället. Använd marsansåspulver som inte är avsett för kokning.

Receptet kommer från baka.se.

Vitsippor

200 g smör
2 dl socker
5,5 dl havregryn
1,5 dl marsanpulver
2,5 msk kallt kaffe
Kokos/pärlsocker/strössel

1. Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.

2. Vispa ihop smöret med sockret. Använd gärna en elvisp.

3. Tillsätt övriga ingredienser och vispa igen. Använd sedan händerna och kläm ihop blandningen till en deg.

4. Forma degen till små bollar och rulla dem i kokos, pärlsocker eller strössel. Låt stå i kylskåpet minst en halvtimme innan de serveras.

20131010-085647.jpg

Advertisements