September månad är slut, och jag kan se tillbaka på några härligt engelska veckor. Lite snopet känns det att jag inte hann läsa ut Wolf Hall, men det är sådant som händer när planerna är många och tiden knapp. Jag hann inte heller med att laga söndagsstek, Fish and chips eller Jam roly poly. Kanske får det bli en engelsk månad till så småningom!

Litterärt sett hann jag uppleva Jane Eyre, som var lysande, och Den tomma stolen som var ordinär.

Matmässigt så bjöd månaden på Cottage pie och Ham and egg pie. Båda rätterna var väldigt goda, men den sistnämnda får ett extra plus i kanten eftersom den var en ny bekantskap.

Det engelska bakandet bestod av Plum pudding och Ginger biscuits. Plum pudding kändes extremt engelskt och var gott, men väldigt omständigt att tillreda. Ginger biscuits var hur gott som helst, och gick direkt upp på (äldsta) dotterns tre i top-lista över småkakor.

Jag hade även glädjen att få ett gästinlägg från Lill-Einar om att vara anglofil.
Sammanfattningsvis så var det väldigt trevligt att ha en temamånad. Det kändes roligt att koncentrera såväl matlagning, bakning och läsning till ett och samma land. Nu är jag fullt uppe i nästa tema som blir Tunisien. Väl mött!

20131008-184845.jpg
Kakorna som bakades men inte bloggades: Short breads. Riktigt goda var de!