Bloggens engelska månad fortsätter, och nu har min hemgjorda plum pudding fått hoppa ut ur kylskåpet. Puddingen ska stå i kylskåpet minst en vecka innan den serveras, så den är ingenting att börja med om man får oväntat besök.

Vad är plum pudding?
Det är en efterrätt som äta vid jul i Storbritatien, Irland och i flera andra länder.

Hur var den att laga?
Plum pydding var ganska besvärlig och tidskrävande att laga, men det var kul att utmana sig med något så annorlunda. Svårast var att sjuda puddingen i vattenbad. Det tog lång tid, ca 3 timmar, och jag hade svårt att bedöma när puddingen var färdig. Innan puddingen serverades skulle den flamberas, men av någon anledning blev det inte någon vidare fyr på spriten.

Var hittade jag receptet?
Det är taget från Ica.se. Jag följde receptet, förutom att apelsinskalen hoppades över.

Hur smakade det?
Väldig gott! Faktiskt. Jag hade oerhört låga förväntningar, och tuggade mycket försiktigt i mig första biten. Men åh så gott det var! Puddingen smakade som en saftig, men kompakt julkaka. Vi åt vaniljsås till puddingen, och det passade bra ihop. Jag hade inte ätit plum pudding förut, och vet inte om min smakade som en plum pudding “ska” göra. Får helt enkelt be någon bjuda över mig till England så jag får testa den äkta varan.

Kändes det engelskt att laga och äta plum pudding?
Ja! Plum pudding är något jag starkt förknippar med England. Om det inte varit för min engelska bloggmånad hade det nog aldrig blivit av att jag lagat plum pudding, vilket hade varit synd. Så: Tack september!

20130919-214904.jpg

20130919-215004.jpg

20130919-215037.jpg