För en tid sedan hade min arbetskompis med sig daimkakor till jobbet, och de var så goda att jag genast bad om receptet.

20130828-083130.jpg
Bilden är lånad från Marabou.se

Kakorna riktigt smälter i munnen, och de är såväl lätta som snabba att baka. Nästa gång de bakas funderar jag på att köpa en ask Noblesse och lägga en bit på varje daimkaka direkt efter gräddningen, så att chokladen får smälta lite lagom.

Kakorna görs i aluminiumformar, och receptet räcker till 15 kakor.

Daimkakor

1 st dubbeldaim
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
175 g smör

1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ aluminiumformarna på en plåt.

2. Krossa daimen och fördela i formarna.

3. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke.

4. Smält smöret, och häll det sedan i bunke. Blanda till en deg.

5. Lägg degbitar över daimkrosset i formarna.

6. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.

Gluten/Laktos
Daimkakorna innehåller gluten och laktos.

20130828-083424.jpg