Kanske har du fortfarande krusbär kvar på busken, eller kanske finns det en påse i frysen. I så fall kan jag varmt rekommendera en sats krusbärsmuffins. Har du inga krusbär alls? Då går det bra med någon annan sorts bär som du har tillgång till. Tror förresten att skivad rabarber skulle passa väldigt bra i muffinsen också.

Själv tycker jag väldigt mycket om syrligheten hos gröna krusbär, och det blev en fin kontrast till den söta muffinssmeten.

Receptet kommer från Söta saker. Jag har valt att öka mängden krusbär från 2 dl till 3 dl för att få mer smak.

Krusbärsmuffins

125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl krusbär

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Låt smöret bli rumsvarmt, och rör sedan ihop det med sockret i en bunke.

3. Tillsätt ägg, mjölk, vetemjöl och bakpulver. Blanda till en smet.

4. Ställ 12-15 muffinsformar i medelstorlek på en plåt, och häll i smeten. Tryck ner några krusbär i mitten på varje muffin.

5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

20130823-085900.jpg

Advertisements