Den 19/8 hade min älskade make namnsdag, och det skulle självklart firas med något gott. Eftersom han är väldigt förtjust i glass valde jag att göra hemgjord glass med vanilj och choklad. Receptet jag utgått från finns hos Louise’s Spis.

Glassen var lätt att göra, och blev oemotståndligt god. Det går givetvis att variera smaksättningen efter eget tycke och smak. Jag använde vaniljsocker, men glassen blir ännu lyxigare med vaniljstång istället.

Det finns olika storlekar på burkarna med kondenserad mjölk. Burken jag använde innehöll 395 g, men jag tror att glassen kan bli bra även med andra proportioner.

Tyvärr fick jag inte till någon bra bild, vilket verkligen var synd på så god glass.

Glass med vanilj och hackad choklad

5 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker
200 g choklad

1. Häll grädde, kondenserar mjölk och vaniljsocker i en bunke. Vispa till blandningen tjocknat.

2. Hacka chokladen och rör ner i bunken.

3. Klä en avlång form med plastfolie och häll i glassmeten.

4. Låt stå i frysen ca 4-6 timmar.

20130819-210918.jpg

20130819-210956.jpg