Ugnspannkakan smakar gott alldeles nygjort, men kan även tas med och ätas kall på utflykten. Laga gärna en stor sats och frys in det som inte går åt. Receptet räcker till en långpanna.

Jag hade egentligen tänkt laga ugnspannkaka med riven morot, men det visade sig vara svårt eftersom morötterna tagit slut. Tur då att det fanns äpplen i fruktskålen!

Ugnspannkakan kan ätas precis som den är, eller serverad med en klick lingonsylt eller Kesella Vanilj.

Ugnspannkaka med bacon och äpple

1-2 paket bacon
8 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
6 ägg
2 gröna äpplen

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Klipp baconet i små bitar och lägg i en långpanna. Låt det stekas i ugnen ca 10 minuter.

3. Häll mjölken i en bunke och tillsätt mjölet. Blanda väl. Häll i ägg och salt. Blanda.

4. Skala äpplena och riv dem med en osthyvel. Häll skivorna i smeten.

5. Häll smeten i långpannan och grädda i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna något före servering.

Gluten/laktos
Ugnspannkaka innehåller gluten. Använd laktosfri mjölk vid laktosintolerans.

20130812-130144.jpg

Advertisements