Det här är en liten rätt som nog väcker många minnen till liv! Kanske åt du den, precis som jag, när fritids var på utflykt, eller kanske serverades den på ett läger eller en hajk. För min äldsta filur förknippas chokladbananen med scoutläger i norra Värmland.

Görs bananen hemma ligger det i regel närmast till hands att använda ugnen, men glöden efter en öppen elden eller grillen gör ett minst lika bra jobb.

Ät bananen direkt med sked ur skalet, eller ta bort skalet och lägg bananen på en tallrik.

Banan med choklad

1 banan per person
Choklad av valfri sort. Jag använde vit choklad och non stop.

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär en skåra längs med hela bananen.

3. Stoppa in chokladbitar i skåran.

4. Rulla in bananen i folie.

5. Grädda i ugnen ca 15 minuter.

Gluten/laktos
Använd laktosfri choklad vid laktosintolerans. De flesta sorters choklad är fri från gluten (undantag till exempel Marabou Digestive).

20130811-203737.jpg

Advertisements