Fläskfilé hör definitivt till mima favoriter när det gäller kött. Den är saftigt mör och har en mild, fin smak.

Den här grytan går snabbt att laga, och blir väldigt god. Jag var speciellt förtjust i den torkade tranbären. Nästa gång jag gör grytan kommer dock kryddningen i form av soja, balsamvinäger, svartvinbärssaft och timjan att bli mer generös.

Servera gärna fläskfilégrytan med kokt ris och grönsaker, samt en klick lingonsylt eller svartvinbärsgelé.

Originalreceptet finns på Arla.se.

Fläskfilégryta med torkade tranbär

600g fläskfilé
1 msk olja eller smör
2 tsk vetemjöl
3 dl grädde eller matlagningsgrädde
1 tsk soja
1/2 tsk balsamvinäger
1 tsk koncentrerad svartvinbärssaft
2 msk timjan
1 tsk stötta enbär
1 köttbuljongtärning
1 dl torkade tranbär

1. Skär köttet i skivor och stek dem i smör eller olja ca 2 minuter per sida.

2. Strö över mjölet och tillsätt sedan alla övriga ingredienser förutom de torkade tranbären.

3. Låt koka i 3-4 minuter.

4. Strö över tranbären och servera.

20130808-134448.jpg

20130808-134511.jpg

20130808-134526.jpg

Advertisements