De här frallorna blev verkligen helt sagolikt goda, och kommer definitivt bakas vid fler tillfällen. Den här gången hade jag herrgårdaost på frallorna, men nästa ska jag prova med en starkare variant. Det blir ca 24 luftiga frallor av receptet. Originalet finns hos Receptportalen.

Ostfrallor

1 paket (50 g.) jäst
2 tsk salt
50 g smör
8 dl vatten
1 ägg
2 msk honung
18-20 dl vetemjöl
4 dl riven ost

1. Smula ner jästen i en bunke och häll på saltet.

2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vattnet och värm till fingervarmt.

3. Häll vätskan i bunken och rör tills jästen löst sig.

4. Tillsätt ägget och honungen. Blanda.

5. Häll i mjöl, men spara lite till utbakningen. Arbeta degen i ungefär 5 minuter.

6. Låt degen jäsa under handduk i 45 minuter.

7. Arbeta degen på ett mjölat bord. Dela den i ca 24 delar och forma delarna till frallor. Lägg frallorna på plåtar med bakplåtspapper.

8. Låt frallorna jäsa under handduk i minst 45 minuter.

9. Sätt ugnen på 225 grader.

10. Pensla frallorna med lite vatten och strö över osten.

11. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Sänk därefter ugnsvärmen till 200 grader och grädda i ytterligare 7 minuter.

12. Låt frallorna svalna på galler under bakduk.

20130805-212529.jpg
Kanske vill du avnjuta frallan med en skiva ost och en klick kiwimarmelad.

20130805-213123.jpg