Ratatouille är en fransk grönsaksröra som vanligen innehåller tomat, aubergine, zucchini, paprika och lök.

Ratatouille passar som tillbehör till många olika rätter, exempelvis grillat kött, men kan även serveras som en vegetarisk rätt ihop med pasta eller nudlar.

Här om dagen blev jag väldigt sugen på ratatouille utan att ha alla goda ingredienser till hands, så här presenteras Bakbokmats allra enklaste ratatouille!

Ett mer traditionellt recept på ratatouille hittar du här.

Enkel ratatouille

1 grön paprika
1 röd paprika
2 nävar körsbärstomater
Någon matsked matolja
Timjan
Salt
Svart- eller vitpeppar

1. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skölj tomaterna och dela dem i halvor.

2. Häll oljan i en kastrull och tillsätt grönsakerna.

3. Låt puttra under lock i ca 10-15 minuter.

4. Smaka av med timjan, salt och peppar.

Gluten/laktos
Ratatouille innehåller varken gluten eller laktos.

20130728-171843.jpg

Advertisements