Kärleken är inte alltid vacker, och den är inte alltid frisk. Den kan vara sjukt vriden och alldeles skev. Men ett litet hjärta kan fortsätta att älska, fastän kärleken inte blir passande eller sund.

Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska (Sekwa förlag) av Claire Castillon innehåller 23 korta noveller om parrelationer där kärleken inte alls är så som vi tycker att kärleken ska vara.

I titelnovellen möter vi kvinnan som vägrar inse att hennes man övergivit henne. Istället fortsätter hon idogt att vänta vid järnvägsstationen. Vi mötet också mannen som är så upptagen av sin karriär att han missar när hustrun ska till att föda. Sedan har vi mannen som vill sticka ut sina ögon för att stilla hustruns svartsjuka, och vi har incestiösa relationer.

Novellerna är korta, men hinner ändå komma med flera överraskningar så att läsaren hoppar till av förvåning. Och det är ett drag jag verkligen gillar!

Claire Castillon blundar inte för det obehagliga och det förbjudna, utan tar det istället ett steg längre. Samtidigt tycker jag att det finns en värme i novellerna. Som hon själv beskriver det: Jag skriver inte allt igenom vidriga historier. Mina texter innehåller alltid ömhet: den ena handen slår medan den andra smeker.

Andra som skrivit om boken:

Feelgoodbiblotikarien
Stardustan
Vildvittra

Boken kan beställas från Bokus, Adlibris, Bokia, Cdon.

20130727-080852.jpg