Jag älskar verkligen att baka bröd, och de här frallorna med bland annat keso och grahamsmjöl blev riktigt goda. Härligt saftiga, och alldeles lagom grova.

Grahamsfrallor med keso

3 dl fiberhavregryn
5 dl vatten
50 g smör
1 dl linfrö
1 tsk salt
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl keso (Cottage Cheese)
1 paket jäst
3 dl grahamsmjöl
Ca 8 dl vetemjöl

1. Häll havregrynen i en bunke.

2. Koka upp vattnet och häll över havregrynen.

3. Rör ner smör, linfrön, salt, sirap och keso.

4. Tillsätt jästen när blandningen blivit “fingervarm”. Rör om ordentligt.

5. Häll i grahamsmjölet.

6. Tillsätt vetemjöl under omrörning. Tillsätt så mycket mjöl att degen inte fastnar i bunken när den knådas.

7. Knåda degen en stund, och låt den sedan jäsa under handduk ca 40 minuter.

8. Ta upp degen på bordet och knåda den. Dela degen i två delar, och forma dem till långa korvar. Skär korvarna i bitar av önskad storlek och rulla dem till runda frallor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper

9. Låt frallorna jäsa under handduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

10. Pensla frallorna med ett uppvispat ägg.

11. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

12. Låt frallorna svalna på ett galler.

Gluten/laktos
Frallorna innehåller gluten. Använd laktosfritt matfett och laktosfri keso vid laktosintolerans.

20130707-000410.jpg

Advertisements