Kassler hör sommaren till, och den här rätten är dessutom somrigt lättlagad. Allt läggs i en långpanna, och så skjuts i ugnen!

Servera gärna med ris och en grönsallad.

Rätten kan varieras på flera sätt. Det går t ex att byta ut den feta grädden mot magrare matlagningsgrädde. Det går även bra att strö över curry och jordnötter, samt att lägga på ostskivor.

Kassler i ugn

Ca 1 kg kassler
2 1/2 dl grädde
1 dl chilisås
1 stor burk skivad ananas
2 bananer

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skiva kasslern i ca 0,5 cm breda skivor, och lägg i en långpanna.

3. Blanda grädde och chilisås i en bunke. Häll blandningen över kasslern.

4. Lägg hela eller halva ananasringar på kasslerskivorna.

5. Skiva bananerna, och lägg på kasslern.

6. Tillaga mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

Gluten/laktos
Maträtten är fri från gluten. Använd laktosfri grädde vid laktosintolerans.

20130704-083050.jpg

Advertisements