Jag hittade det här receptet hos Söta saker, och som vanligt, när det gäller Teas recept, blev resultatet alldeles underbart gott. I det här receptet kallas kakorna för farinkakor, men på andra ställen benämns de kokakakor, kolasnittar eller sirapskakor. Kärt barn har många namn!

Kakorna går lätt och snabbt att baka. De blir lite härligt sega, och smakar alldeles ljuvligt gott. Antingen har du tålamod och låter dem svalna, eller så äter du dem ljumna direkt från plåten:)

Farinkakor

100 g smör
1 dl farinsocker
2 msk sirap
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg smöret i en bunke och låt det bli rumsvarmt.
3. Blanda smöret med farinsockret och sirapen.
4. Tillsätt mjöl och bikarbonat.
5. Rör ihop till en deg.
6. Dela degen i två halvor och lägg delarna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Kläm ut degen till två längder.
8. Grädda strax under mitten av ugnen ca 15 minuter.
9. Skär längderna i ca 2 cm breda snitt.
10. Låt svalna på plåten. (Om du orkar vänta:))

20130618-190534.jpg

Advertisements