Pizza är ett uppskattat fredagsmys i många hem. Något som är riktigt trevligt är att baka pizzan tillsammans! Gör en stor pizza med fyllning som passar alla, eller dela in pizzan i sektioner och låt var och en fylla sin bit efter behag. En annan variant är att göra flera små minipizzor.

Degen
Du kan välja mellan att göra egen deg, eller att köpa. Du kan antingen köpa degmix som enkelt blandas till hemma, eller löpa helt färdig deg som bara är att rulla ut på plåten. Hemgjord deg kan göras med jäst eller bakpulver. Recept finns bland annat här (med jäst) och här (med bakpulver).

Fyllning
Det finns oändligt med goda fyllningar att ha på en pizza. Här kommer några förslag: tomatsås, köttfärssås, ost, ananas, kebabkött, champinjoner, pommes frites, salami, skinka, kronärtskocka, räkor, kyckling, banan, jordnötter, musslor, beanaisesås, färska tomater, paprika, lök med mera, med mera!

Tillagning
Gör i ordning degen. Bred på tomatsås alternativt passerade tomater. Lägg på valfri fyllning. Grädda pizzan enligt anvisning för den sortens deg du valt.

Tillbehör
Servera gärna en pizzasallad till. Riv vitkål i fina strimlor och häll i en skål. Häll över en skvätt olja och smaksätt med salladskrydda.

Gluten/laktos
Vid glutenintolerans: baka eller köp glutenfri pizzadeg.
Vid laktosintolerans: kontrollera innehållet i den köpta degen. Anpassa osten efter vad personen med intolerans klarar av.

20130613-224336.jpg