Vad gör man när brödet är slut, det är lördag morgon och magen kurrar? Man kanske kokar gröt, slänger ihop en omelett, eller BAKAR CHIPATI!

Chipati är ett ojäst indiskt tunnbröd som gräddas i stekpanna. Det är gott att äta som smörgås med smör och pålägg, eller som tillbehör till maten. (Exempelvis till indiska köttbullar.)

Jag hittade receptet Tasteline. Det blir ca 10 stycken bröd.

Chipati

3 dl grahamsmjöl plus lite extra till utbakningen
1,5 dl vatten
0,5 tsk salt
2 msk olja

1. Blanda mjöl och salt i en bunke.

2. Tillsätt vattnet långsamt under omrörning.

3. Låt degen vila minst 10 minuter.

4. Dela delen i ca 10 delar och forma de till bollar.

5. Doppa degbollarna i mjöl.

6. Häll oljan i en stekpanna och låt pannan bli varm.

7. Kavla ut bollarna så att de blir riktigt tunna. Kavla inte ut för många i taget. Degen fastnar lätt om den blir liggande en stund.

8. Grädda bröden, ett i taget, i den varma stekpannan. Grädda på båda sidor. Brödet är färdig när det “bubblar sig” och har fått fin färg.

9. Svep in bröden i en handduk och servera.

20130531-222346.jpg

Advertisements