Den här maträtter kom till mitt föräldrahem genom min moster Ulla för drygt 30 år sedan, och har jag glädjen att göra fisk i ugn med kaviarsås till en del av mina barns uppväxt. Jag tycker egentligen inte alls om kaviar, men älskar ändå fisk i ugn med kaviarsås. Testa själv och se vad du tycker!

Jag brukar servera rätten med kokt potatis.

Fisk i ugn med kaviarsås

1 paket djupfryst torskfile
1 burk hela konserverade tomater
3 dl grädde
Ca 1/2 tub kaviar
Ca 50 g finhackad dill

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Lägg fiskblocket i en ugnsfast form.

3. Blanda tomater, grädde, kaviar och dill i en bunke.

4. Häll blandningen i formen.

5. Grädda på galler i mitten av ugnen. Om fisken är tinad ca 25 minuter, för djupfryst fisk ca 35-40 minuter.

20130422-150317.jpg