Vad vore väl påsken utan en mumsig bakelse! I år bjöds det på vit kladdkaka i muffinsformar, toppat med grön godisfluff, marsipankycklingar och dragéägg. Börja gärna med fluffen då den tar längst tid. Det går naturligtvis bra att göra egna marsipankycklingar, men jag tog den enkla vägen och köpte färdiga.

Godisfluff

2 dl grädde
Ca 150 g godis. Jag använde citronkola.
Karamellfärg, exempelvis grön

1. Dela godisarna i mindre bitar.

2. Värm grädden i en kastrull, men låt den inte koka.

3. Häll godiset i grädden och rör om tills det löst upp sig.

4. Ställ gräddblandningen i kylskåpet och låt den stå tills den blivit kall (4-6 timmar).

5. Ta ut gräddblandningen och tillsätt några droppar karamellfärg.

6. Vispa blandningen tills den blivit ganska så fast.

Vita kladdkakemuffins

Jag hittade receptet hos Söta saker, och har bara gjort någon liten ändring i tillredningen.

Förberedelse: ställ muffinsformar på en plåt och ställ ugnen på 200 grader. Jag använde 16 aluminiumformar.

100 g. smör
100 g. vit choklad
2 ägg
2 dl. socker
2 tsk. vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

1. Smält smöret i en kastrull.

2. Bryt chokladen i bitar, häll ner i smöret och rör om tills chokladen smält.

3. Tillsätt ägg, socker och vaniljsocker.

4. Häll i mjölet och rör om ordentligt.

5. Häll smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

6. Låt svalna på plåt eller galler.

7. Spritsa fluff på muffinsen och garnera med kycklingar och ägg.

Vilka bakverk vill du ha på påsk?

Påminner om tävlingen barndomsminnen här på bloggen! Svara och du har chansen att vinna något fint!

20130331-175831.jpg