En högtid som våffeldagen riskerar aldrig att försummas i Bakbokmat-hemmet. Jag älskar våfflor! Både sega och frasiga. Det här enkla receptet genererade ovanligt frasiga exemplar.

Frasvåfflor

100 g smör
3 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver
1 dl kallt vatten

1. Smält smöret.

2. Vispa ihop mjölk, mjöl och salt.

3. Blanda ner smöret.

4. Tillsätt bakpulvret och det kalla vattnet.

5. Se till att våffeljärnet är riktigt varmt när du börjar grädda.

6. Häll smet i våffeljärnet, men gör dem inte för tjocka om du är ute efter frasigheten.

7. Grädda till våfflan är gyllenbrun.

8. Lägg våfflorna på galler och servera omgående.

Jag vill gärna ha vispad grädde och sylt på våfflan. Allra helst hemgjord hjortronsylt. Mums!

Hur vill du ha din våffla?

20130325-204346.jpg