Jag har fått frågan om jag har något recept på frallor med linfrö, då var svaret nej, men nu är det definitivt ja! De här frallorna blir både saftiga och smakrika. Dessutom gör fiberinnehållet att de kan hjälpa både små och stora magar.

Saftiga frallor med linfrö

2,5 dl fiberhavregryn
2,5 dl vatten
1 paket jäst
50 g smör
1 dl linfrön
1 msk honung
2,5 dl mjölk
1 tsk salt
2 st rivna morötter
ca 10 dl vetemjöl

1 ägg

1. Häll havregrynen i en bunke.

2. Koka upp vattnet och häll det över havregrynen.

3. Dela smöret i bitar och häll i bunken. Rör om så att smöret smälter.

4. Smula ner jästen i bunken när blandningen blivit fingervarm. Rör om.

5. Tillsätt linfrön, honung, mjölk, salt och de rivna morötterna.

6. Häll i vetemjöl till dess degen blir smidig och släpper bunken.

7. Låt degen jäsa under handduk i ca 40 minuter.

8. Ta upp degen på bordet och knåda den. Dela degen i fyra delar, och forma dem till långa korvar. Skär korvarna i bitar av önskad storlek och rulla dem till runda frallor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper

9. Låt frallorna jäsa under handduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

10. Pensla frallorna med ett uppvispat ägg.

11. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

12. Låt frallorna svalna på ett galler. Lägg gärna en handduk över frallorna.

Gör laktosfritt genom att använda laktosfri mjölk eller vatten, samt laktosfritt matfett.

20130302-203710.jpg