Den här rulltårtan är inte bara god, den är även tillagat efter ett fenomenalt enkelt recept. Jag brukar använda hemgjord sylt till rulltårtan eftersom den ger en mer framträdande bärsmak.

Recept

1 glas ägg
1 glas vetemjöl
1 glas socker
Lite drygt 1 tsk bakpulver.
Sylt

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Knäck ägg så att de fyller 1 glas.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Blanda ner mjöl och bakpulver.

5. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt.

6. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

7. Medan tårtan gräddas häller du strösocker på ett torrt bakplåtspapper.

8. När tårtan gräddats färdigt vänder du över den på det sockrade bakplåtspappret.

9. Dra bort pappret som tårtan gräddats på. Vid behov kan lite kallt vatten penslas på pappret.

10. Bred på sylten över hela tårtan.

11. Rulla tårtan med hjälp av det sockrade bakplåtspappret.

12. Lägg rullen med skarven nedåt.

13. Låt svalna för att sedan sköra upp tårtan i skivor, samt äta och njuta!

Rulltårtan är laktosfri.

Jag använde ett glas som rymde ca 2 dl.

Hos recepten.se finns en liknande recept på rulltårta med fina steg för steg-bilder.

20130224-213907.jpg