Här om dagen var jag hemma med sjuka barn, vi är ju inne i VABruari nu… För att lätta upp stämningen bakade jag en sockerkaka att bjuda sjuklingarna på.

Jag vet inte om det här händer er, men jag kan ibland få för mig att testa diverse grejer. Den här gången var det sockerkakan och några rutor Geisha-choklad som råkade komma i min väg. När smeten hällts i formen bröt jag isär rutorna och la dem i degen. Tänkte de skulle smälta lite fint och ge mig en variant på tigerkaka…..

Men icke! Chokladrutorna sjönk till botten där de fastnade utan att ha gett någon smak eller färg till sockerkakan.

Inför en sådan syn uppenbarar sig några olika alternativ. Exempelvis lägga sig och gråta…, eller skiva upp kakan och lägga den på ett fat med de bortpetade chokladbitarna runt omkring.

Resultatet blev inte som jag tänkt mig, men väldigt gott ändå.

Vad har du gjort för mer eller mindre lyckade experiment?

20130208-205257.jpg

20130208-205350.jpg