Jag tycker i och för sig alltid att det är gott med soppa, men vintertid smakar det alldeles extra gott med en värmande, mustig köttfärssoppa. Till och med de inte allt för soppälskande barnen åt bra den här gången, vilket får ses som ett mycket gott betyg.

Köttfärssoppa

Ca 400 g. köttfärs
1 förpackning passerade tomater
1 buljontärning. Gärna kött- eller grönsaksbuljong
5-6 potatisar
4 morötter
Vitkål
Salt
Svartpeppar
Basilika
Ketchup

1. Stek upp köttfärsen i lite matfett.
2. Skala potatis och morot, samt skör dem i mindre bitar.
3. Skär önskad mängd vitkål i tunna strimlor.
4. Häll de passerade tomaterna, buljontärningen och köttfärsen i en större kastrull och låt koka upp.
5. Tillsätt grönsakerna. Häll i vatten till soppa blir lagom lös.
6. Låt småkoka under lock i 15-20 minuter.
7. Smaka av med salt, peppar, basilika och ketchup.
8. Servera gärna soppan med en klick crème fraîche.

Rätten är glutenfri, men kontrollera innehållet i buljongen. Välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraîche samt kontrollera innehållet i buljongen vid laltosintollerans.

20130123-220056.jpg