Jag tycker otroligt illa om att slänga mat, och blir väldigt glad när jag istället kan återvinna sådant som blivit över.

Idag hittade jag tre överblivna korvbröd i brödburken. Det var absolut inget fel på dem, men de började bli en aningens torra. Lösningen blev varma korvbrödsmackor! Mina tre söta (och smått bortskämda) barn gav rätten ett mycket högt betyg. Jag hade enbart smör och ost på, men rätten passar även utmärkt för att bli av med skinka, korv eller annat pålägg som blivit över. Jag kan även tänka mig att lite oregano skulle sitta fint.

Varma korvbrödsmackor

Korvbröd
Bredbart matfett
Ost
ev annat pålägg

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Bred matfett inuti korvbrödet. Lägg i ost och ev annat pålägg.
3. Lägg de fyllda bröden på en plåt eller i en ugnsfast form.
4. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter.

20130107-220837.jpg