Den här laxen tillagas i ugnen, och är en av mina favoriter i gruppen lättlagade maträtter. Laxen tillagas med smaksatt crème fraîche, och det finns många smaker att välja mellan. Jag har bland annat provat fetaost och soltorkade samt franska örter.

Lax i ugn

4 laxkotletter
1/2 tsk salt
1 burk smaksatt crème fraîche
ev. 1/2-1dl grädde

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form.
3. Häll över salt och bred crème fraîche över laxbitarna. Tillsätt ev grädde för att få mer sås.
4. Grädda mitt i ugnen. Ca 20 minuter om laxbitarna är tinade, och ca 30 minuter om de är frysta.
5. Servera med exempelvis ris och grönsaker efter behag.

Rätten är glutenfri. Gör laktosfri genom att använda laktosfri crème fraîche och laktosfri grädde.

20121222-163300.jpg