På begäran bakades det cake pops i helgen. Det är små gulliga kakor på pinne, eller om man så vill: kakklubbor.

Kakklubborna blev fina och uppskattade, men nästa gång ska jag smaksätta lite annorlunda. Kanske blir grunden en chokladkaka istället för sockerkaka, eller så byter jag ut philadelphiaosten mot någon annat gott klet som jordnötssmör eller nötcreme.

Cake pops

1/2 sockerkaka
Ca 200g naturell philadelphiaost
1 kaka blockchoklad
Strössel
Grillspett av trä eller liknande

1. Smula sönder sockerkakan och blanda den med philadelphiaosten.
2. Rulla degen till bollar i “chokladbollsstorlek”.
3. Ställ in bollarna i frysen ca 1/2 timme.
4. Dela grillspetten till önskad längd, och stick ner dem i bollarna.
4. Smält blickchokladen i vattenbad eller i micron.
5. Rulla bollarna i den smälta chokladen.
6. Häll strössel över bollarna, eller rulla dem i det.
7. Ställ klubborna svalt tills chokladen stelnat. Klubborna kan t ex ställas i ett glas, eller så kan pinnarna tryckas ner i en bit frigolit.

Andra som skrivit om cake pops: Sockerrus och Mums.nu.

20121217-171126.jpg