Imorgon firar bloggen en månad, och då tycker jag att en liten summering vore på sin plats. Det har varit alldeles otroligt roligt att blogga! Det är en glädje som jag både hoppas och tror ska hålla i sig.

Jag känner mig alldeles varm i hjärtat över de positiva reaktioner jag har fått om bloggen, och antalet besökare har vida överstigigt mina små förväntningar.

Och hur ser framtiden ut? Jag kommer fortsätta skriva om bakning, böcker och matlagning. Dessa underbara sysslor och ting! Bloggen kommer även fortsättningsvis vara opretantiös på det sätt att mina val av recept och böcker inte kommer styras av vad som anses “fint”, “svårt” eller “modernt”, utan av vad jag själv är intresserad av.

När det gäller matlagning och bakning kommer jag försöka vara flitigare på att ange om recepten fungerar för folk med laktos- och/eller glutenintolerans. Ni kan även förvänta er att jag fortsätter prova mat och bakverk från andra länder och kulturer.

Läsandet går lite långsammare än jag önskat, men så är det vissa perioder i livet. Den litterära nyheten i mitt liv är att jag på allvar upptäckt fördelen med talboken. Helt perfekt på bussen för den som, liksom jag, är alldeles för åksjuk för att kunna läsa under färden. Även ett utmärkt sällskap på promenader, cykelturer och vid allsköns tillfällen då öronen kan kopplas bort från resten av världen.

Just nu…

Läser jag: “Alberte och friheten” av C. Sandel (Fortfarande:))

Lyssnar jag på: “Passionen” av J. Winterson

Vill jag baka: En äppelpaj med valnötter som jag fått recept på.

Vill jag laga: Något med matbanan.

Hur har ni det med bakandet, läsandet och lagandet?