Barnen vill väldigt gärna ha tacos på fredagkvällarna. Visst, det är gott, men jag orkar inte vara i tacoträsket 52 dagar om året.

Så istället för tacos serverades denna afton fläskytterfile och potatisgratäng. Måste kasta Jantelagen en stund och säga att jag blev otroligt nöjd med köttet. Jag brynte filén i stekpannan, kryddade och tillagade sedan i ugnen ca 1 timme på 150 grader. Kryddade med vitpeppar och timjan, samt lite salt så klart. Köttet blev väldigt saftigt vilket jag tror berodde på att filébiten tillagades hel.

Den här maträtten kommer säkert att göra igen, men med några små justeringar. Kommer krydda rikligare, och är sugen på att servera en ruccolasallad till. Har på känn att den skulle harmoniera väl till köttet.

Potatisgratängen var också god, men där hade ICA gjort det störta jobbet. Föredrar egenlagad gratäng, men halvfabrikat kan vara en vän i nöden och ett bra alternativ.

20121012-220441.jpg