Det är skönt att ha sina specialrätter. Sådant man kan laga utan att behöva tänka allt för mycket. Kycklinggryta är absolut en av mina specialiteter. Grunden är alltid den samma, men sedan varierar jag efter vad som finns i kylskåpet. Oftast serverar jag ris till, men har även avnjutit den med couscous eller färsk pasta.

Jag utgår från ett paket frysta kycklingfiléer som tinat lite lagom. Sedan skär jag dem i bitar, bryner dem i lite smör, häller på en burk cocosmjölk och kryddar med curry eller currypasta och salt.

Så långt blir grytan likadan varje gång, men sedan börjar variationerna. Listar några förslag på ingredienser som är goda att stoppa i:

Paprika
Blomkål
Potatis
Äpple
Morot
Ananas

Därefter får grytan puttra på spisen en stund. Hur lång tid som behövs beror på vilka ingredienser man haft i och deras storlek, men omkring 15 minuter tycker jag brukar vara lagom.

Sedan brukar jag tillsätta lite mango chutney om det finns hemma, och där efter smaka av anrättningen. Har vid något tillfälle hällt över klippta vindruvor med lyckat resultat. Vet att en del har svårt för frukt i mat, men jag tycker det kan vara väldigt gott.

Så varför är det här en av mina specialare? Jo, grytan är god, någorlunda snabblagad och väldigt flexibel.

Vad har ni för specialiteter?

20121001-185639.jpg