Barndomens smaker och dofter lämnar starka minnen, och den här månadens utmaning från Tea är att tillreda en sötsak på temat 70-tal. Jag är själv född alldeles i slutet av nämnda årtionde, men räknar med att flera av min barndoms smakupplevelser har sin bakgrund i 70-talet.

Mitt bidrag till Månadens sötsak blir en efterrätt som symboliserar mycket av det jag förknippar med 70-talets matkultur. Päron med punchgrädde är: snabblagat, innehåller koncentrerad frukt samt nerblandad sprit (eller i alla fall exktakt).

Päron med punchgrädde

1 burk koncenverade päronhalvor
2 dl vispgrädde
Ca 1/2 dl arraks punchextrakt
1 näve hasselnötskärnor

1. Vispa grädden och rör ner punchessensen.

2. Hacka hasselnötterna.

3. Lägg päronhalvorna i portionsskålar.

4. Ta på punchgrädden och strö över de hackade hasselnötterna

20130216-204857.jpg