Barndomens smaker och dofter lämnar starka minnen, och den här månadens utmaning från Tea är att tillreda en sötsak på temat 70-tal. Jag är själv född alldeles i slutet av nämnda årtionde, men räknar med att flera av min barndoms smakupplevelser har sin bakgrund i 70-talet.
Mitt bidrag till Månadens sötsak blir en efterrätt som symboliserar mycket av det jag förknippar med 70-talets matkultur. Päron med punchgrädde är: snabblagat, innehåller koncentrerad frukt samt nerblandad sprit (eller i alla fall exktakt).
Päron med punchgrädde
1 burk koncenverade päronhalvor
2 dl vispgrädde
Ca 1/2 dl arraks punchextrakt
1 näve hasselnötskärnor
1. Vispa grädden och rör ner punchessensen.
2. Hacka hasselnötterna.
3. Lägg päronhalvorna i portionsskålar.
4. Ta på punchgrädden och strö över de hackade hasselnötterna
[…] Päron med punchgrädde från Bak bok mat […]
LikeLike
[…] Servera gärna kakan med grädde. Grädden kan exempelvis smaksättas med vaniljsocker eller punchextrakt. […]
LikeLike